Vozačka dozvola

U autoškoli Capitol Hill vršimo obuku vozača A1,A, B, BE  kategorije, a ustupamo  priključno vozilo za polaganje osim BE kategorije i za kod 96 – skup vozila do 4200 kg NDM. Upisati se mogu osobe koje imaju propisanu starosnu dob i koje su pribavile uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti. Liječničko uvjerenje izdaju specijalizirane ustanove medicine rada i vrijedi iz bilo kojeg grada u Republici Hrvatskoj. Prije odlaska u specijaliziranu ustanovu, pribavite od osobnog liječnika potvrdu kojom dokazujete da ne bolujete od kroničnih bolesti.

Za polaganje vozačkog ispita nema ograničenog trajanja liječničkog uvjerenja, osim ako nije izdano s ograničenjem. Dok za izdavanje vozačke dozvole vrijedi  do 15 mjeseci a za produženje vozačke  samo 6 mjeseca. Vozači koji posjeduju neku kategoriju i žele steći novu, također moraju pribaviti liječničko uvjerenje za tu kategoriju. Prije podvrgavanja pregledu, moraju kod obiteljskog liječnika izvaditi potvrdu iz liječničkog kartona a prije upisa u autoškolu priložiti kopiju važeće vozačke dozvole, ako je ona preduvjet za stjecanje nove kategorije.

Uvjeti za postizanje pojedine kategorije:

Polaganje A kategorije s najmanje 24 god. star.

Polaganje A1 kategorije s najmanje 16 god. star

Polaganje B kategorije s najmanje 18 god.star

Polaganje BE kategorije s najmanje B kat.

sve osobe mogu pristupiti obuci 6 mjeseci prije ispunjenja god. starosti , ali ne mogu pristupiti završnom ispitu.

Kandidati za vozače A kategorije trebali bi posjedovati vlastitu zaštitnu kacigu iz higijenskih razloga ali i zato što su veličine i oblici kaciga različite a kaciga mora biti ležerno priljubljena uz glavu vozača. Autoškola posjeduje nekoliko zaštitnih kaciga ali koji put nisu adekvatne. Nakon položenog ispita kaciga je neophodna onoliko koliko i dozvola. Osim kacige na istitu zahtjevaju  jaknu i motorističke rukavice. Za obuku vozača B kategorije poželjna je laganija obuća bez debelog đona ili visokih potpeticea koja omogućava sigurno djelovanje na nožne komande, a vozaču omogućava veći osjet.