Instruktori u autoškoli Capitol Hill Zagreb

Utjecaj instruktora na sigurno upravljanje vozilom kandidata

Upravljanje vozilom je koordinirano rukovanje komandama vozila radi kretanja u željenom smjeru, a prema procjeni prometne situacije i usklađivanje takvog kretanja s prometnim propisima. Prema ovoj definiciji vidljivo je što bi trebali svladati polaznici autoškole da bi postali vozači, a što je ujedno i globalni sadržaj programa obuke koju čine:

– prometna pravila i propis koji reguliraju promet

– vješto korištenje komandi i signalizacije s vozila, a potom i potrebnu koordinaciju

– pravovremeno uočiti poteškoće u prometnim uvjetima

– prepoznati konfliktne situacije i postupati po načelima defanzivne vožnje

– uskladiti svoje potrebe s primjenom prometnih propisa

– steći pozitivne navike za sigurnu i samostalnu vožnju
Višegodišnje iskustvo u poučavanju omogućava nam lakše prepoznavanje osobina i karaktera kandidata za primjenu adekvatnih metoda za dostizanje cilja. U većini slučajeva greške kandidata su slične, i često loše kopije onih koje po iskustvu pokušavaju imitirati. Prepoznavanje i izbjegavanje opasnosti uz uspostavu pozitivnih navika kod kandidata za sigurno sudjelovanje u prometu, osnovni je posao instruktora vožnje. Pogotovo ako su  kandidati svakodnevno izloženi lošim primjerima iskusnih vozača, koji se ne pridržavaju osnova prometne kulture.

Instruktori autoškole Capitol hill

Instruktori u autoškoli Capitol hill u potpunosti  vladaju različitim tehnikama upravljanja i svim prometnim propisima, a  posjeduju znanja i vještine u poučavanju. Neupitno je poznavanje  aktualnih zakonskih promjena, a s obzirom da se radi o teškom i odgovornom radu moraju iskazati potrebnu sklonost poučavanju, strpljivost, suosjećajnost, ustrajnost i snalažljivosti . Naši instruktori su savjesni i susretljivi prema svojim učenicima.

Dobar rad našeg instruktora odmah je prepoznatljiv po stilu vožnje kandidata, u kojoj nema improvizacija. Pa je za očekivati da će i u buduće kao vozač ulaziti u prometne situacije savjesno i poduzimati potrebne radnje za izbjegavanje konflikata. Naši instruktori pomoći će vam da postanete siguran vozač i položite ispite za izdavanje vozačke dozvole. Ali uspjeh ovisi o i vašoj volji za usvajanjem svih uputa.

Pomoć iskusnog vozača u prometu nakon položenog ispita nije na odmet radi podrške i upozorenja na propušteno ali na način da upute nisu panične ili zbunjujuće. Za put do savjesnog vozača potrebna je jaka volja i dobra temeljna izobrazba koju pružaju instruktori autoškole Capitol Hill.